Cum iti cresti imunitatea iarna, simplu si natural

Autor: L.S.
Actualizat: 25 nov 2020, 21:45

Este stiut ca o daca cu racirea vremii incep si problemele de sanatate, din cauza virusurilor. Iata cum iti cresti imunitatea iarna

Este un lucru stiut ca, mai cu seama in anotimpul rece, virusurile si bacteriile “ataca”, cel mai adesea, femeile al caror psihic si fizic se situeaza la un nivel foarte scazut, pe cele obosite, stresate, care muncesc foarte mult fara perioade de destindere, care au un mod de viata necorespunzator ori se hranesc deficitar, ca si pe cele care sunt pesimiste.

Toate acestea sunt semne clare ca sistemul lor imunitar este “obosit”.

Aceasta “armata invizibila”, care ar trebui sa te apere de infectii, este slabita si duce lipsa de stimulente alimentare sau de alta natura.

Este cazul sa-ti pregatesti organismul pentru lupta impotriva infectiilor de sezon. Cheia reusitei? Sa faci mai multa miscare, sa adopti o alimentatie sanatoasa, sa-ti calesti organismul. In acest fel, ai toate sansele sa traversezi aceasta iarna fara febra, nas infundat, dureri de cap si de gat.

Fii sigura ca pregatind din vreme “terenul” unei imunitati solide, poti spune adio racelilor, gripei si altor infectii care te ameninta in perioada friguroasa a anului. Iata cateva solutii simple si eficiente care iti vor creste, cu siguranta, imunitatea.

Cine iti “distruge” imunitatea?

De multe ori nu stim ce anume reduce rezistenta sistemului nostru imunitar. Iata cateva cauze:

excesul de antibiotice: mai ales cand le luam fara recomandarea medicului;
munca in ex­ces: cei care lucreaza mai mult de zece ore pe zi se imbolna­vesc mai usor si mai

des;
kilogramele in plus: ingreuneaza respiratia, iar sangele nu se va oxigena suficient;
alimentatia necorespunzatoare: organismul este privat de unele substante absolut necesare;
prea mult alcool: alcoolul afecteaza functionarea normala a sistemului imunitar, in special producerea limfocitelor T, cele care produc anticorpii.

Cum iti cresti imunitatea iarna. Alimentatia “mineralizanta” propriu-zisa, compusa in principal din:

fructe proaspete si uscate – portocale, lamai, grepfrut, mere, pere, coacaze negre, macese, alune, nuci, migdale, curmale, smochine;
legume – cartofi, varza, telina, morcovi, ardei, conopida, ceapa, usturoi;
lapte, branzeturi, oua, uleiuri vegetale, peste si carne

de pui – toate acestea furnizeaza elemente pretioase.

Combinatia “de aur”

Consuma cat mai des in aceasta perioada, chiar zilnic, doua produse de baza pentru stimularea imunitatii: iaurtul si usturoiul.

Iaurtul contine fermenti vii, mai ales iaurtul probiotic, si, in afara de intarirea imunitara a organismului, reduce riscul aparitiei u­nor boli, echilibreaza digestia, curata organismul de substante toxice, reduce colesterolul si contine in plus, vitamine din grupa B-urilor, indispensabile bu­nei functionari a sistemului nervos si refacerii te­suturilor “imbatranite” sau afectate de o boala.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nu iti pune silueta in pericol, caci e sarac in calorii: iaur­tul degresat are 38 calorii, iar iaurtul din lapte in­tegral – 64 de calorii la 100 de grame.

Citeste si: Greutatea ideala in functie de varsta, sex si stil de viata

Citeste si: Cum să dobândești o imunitate de fier toamna aceasta

Cat despre us­turoi… nu e nevoie de multe argumente. Bogatia sa in elemente nutritive este inegalabila (400 de con­stituenti). Contine peste 12 antioxidanti si nu mai putin de 30 de substante cu efect anticancerigen.

Proprietatile sale sunt numeroase: combate hi­pertensiunea arteriala, reduce colesterolul, flui­di­zeaza sangele si previne formarea cheagurilor, distruge bacteriile si virusurile, impiedica imbatranirea cre­ie­rului, trateaza inflamatiile… Usturoiul este a­proape un panaceu. Aproape ca nu exista afectiune, acuta sau cronica, usoara sau grava, asupra careia sa nu ac­tioneze benefic. Poti obtine toate acestea con­su­mand macar un catel de usturoi crud pe zi (3 g).

Cum iti cresti imunitatea iarna. Miscare, miscare…

Cel mai bine este sa practici exercitiile fizice in aer liber, dar, daca nu este posibil, le poti face acasa, in fata ferestrei deschise. Astfel, sangele se va oxigena mai bine, iar organismul va beneficia mai rapid de substantele care-i sunt necesare.

Oamenii de stiinta au dovedit ca mis­carea (activitatea fizica) practicata regulat stimuleaza producerea de anticorpi. Merita sa incerci si tu! Poti sa sari coarda, sa faci cateva genuflexiuni sau chiar sa dansezi. Dar ai grija, nu exagera, s-ar putea sa obtii un efect contrar. Este bine sa stii ca atunci cand faci gimnastica, pulsul nu trebuie sa depaseasca 150 de batai pe minut.

citeste mai mult pe avantaje.ro

Citeste si: Remedii pentru imunitate. Care sunt secretele rezistentei la boli

Citeste si: Cum să treaca herpesul repede. Remedii ca sa scapi de herpes

 

Taguri:

O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.