Plăcintă cu dovleac delicioasa! Gata in 30 de minute!

Author: O.P.
Actualizat: 24 nov 2020, 23:50
Plăcintă cu dovleac

Plăcinta cu dovleac este un desert delicios şi foarte apreciat, fiind preferat de multe persoane.

Plăcinta cu dovleac este un desert delicios şi foarte apreciat, fiind preferat de multe persoane. Cu toate astea, gospodinele fac o anumită greşeală atunci când se apucă să o pregătească.

Este vorba despre faptul că plăcinta trebuie tăiată în bucăţi înainte de a fi băgată la cuptor, nu după ce este gata. Iată reţeta perfectă!

Citeste si: Zacusca de fasole! 3 trucuri ca sa-ti iasa perfect!

Plăcintă cu dovleac reţetă: Ingrediente:

- un kg de dovleac pentru plăcintă

- 6-7 linguri de zahăr

- un pachet de foi pentru plăcintă

- 100 ml de ulei

- 50 ml apă

- două linguri de zahăr pudră

- scorţişoară

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Plăcintă cu dovleac reţetă:  Se spală și se curată de coajă dovleacul. Se taie în bucăți potrivite, care se rad pe răzătoarea mare sau puteţi folosi robotul de bucătărie.

Citeste si: Rețetă: Negresa de post cu gem

Se amestecă cu zahăr, și scorțișoară, și se împarte în două părţi. Se încălzește cuptorul la 180 grade. Se unge cu puțin ulei o tavă sau se pune hârtie de copt. Se pune o foaie pe fundul tăvii tapetate cu hârtie de copt umezită și se unge cu ulei.

Plăcintă cu dovleac reţetă:  Folosiți o pensulă de bucătărie sau o lingură. Se stropește foaia cu puțină apă și se așează cea de-a doua foaie. La fel, stropiți-o cu ulei și puțină apă. Procedați la fel și pentru următoarele două foi, după care adăugați jumătate din cantitatea de dovleac ras.

Uniformizați. Se așează un alt rând de foi. Prima foaie care vine pusă peste umplutură se stropește doar cu ulei nu și cu apă, pentru că umplutura e destul de zemoasă (de la zahăr).
Urmează apoi celelalte foi, în același mod, stropite fiecare cu ulei și apă. Se întinde cealaltă jumătate de umplutură și se acoperă cu ultimele foi, unse și stropite.

Citeste si: Cele mai bune prăjituri de post. Tot 5 deserturi irezistibile

Ultima foaie, cea de deasupra, se unge cu ulei și se presară cu zahăr pudră. Se taie apoi plăcintă cu un cuțit bine ascuțit în cuburi, așa crudă cum e, și se pune în cuptor, pe grătarul din mijloc. Se lasă 30 de minute sau până când se rumenește frumos.

Plăcintă cu dovleac

Citeste si: Clătite de post. Reteta pe care o vei adora mereu

Citeste si: Clătite de post. Reteta pe care o vei adora mereu

 

Taguri: