Rețetă: Negresa de post cu gem

Autor: L.S.
Actualizat: 24 nov 2020, 21:40
Rețetă: Negresa de post cu gem

Reteta Negresa de post cu gem este atat de usor de facut si deliciasa. Iata reteta unui desert potrivit pentru toata familia

Rețetă Negresa de post cu gem- Ingrediente

Un pahar apa,

un pahar zahar,

jumate pahar ulei,

4 linguri de gem sau dulceata,

3 linguri cacao pudra,

2 pahara faina alba,

100 g nuci pisate,

stafide(dupa plac) si nuca de cocos pentru ornat

Citeste si: Clătite de post. Reteta pe care o vei adora mereu

Citeste si: Mancare de linte. Reteta de post sau cu carne. Atat de sanatoasa si gustoasa incat vei vrea sa o mai faci

Citeste si: Reteta chiftele de soia. Asa faci cele mai bune chiftele de post

Citeste si: Pandispan pufos cu visine. Reteta ca la bunica

Rețetă Negresa de post cu gem- Mod de preparare

Intr-un vas mare, suficient de adanc, amestecati apa, zaharul si uleiul.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Faina se amesteca cu praful de copt si cacao si se adauga peste amestecul de mai sus.

Amestecati bine cu un tel sau mixer sa nu fie cocoloase, apoi adaugati gemul si mai amestecati o data.

Urmeaza nucile pisate si stafidele. Acestea sunt optionale, iar negresa de post cu gem este delicioasa si fara ele.

Turnati aluatul intr-o tava de cuptor adanca asternuta cu hartie de copt- eu am folosit o tava rotunda de 28 cm diametru.

Daca vreti cantitate mai mare de prajitura dublati cantitatea de ingrediente.

Puneti tava la cuptor pt 35-40 de min la o temperatura medie, eu am pus 200 de grade.

Negresa de post cu gem poate sa fie servita si cu ciocolata, in functie de preferinte. Se topeste ciocolata la bain-marine si se toarna peste negresa, in tava. Se lasa cat sa se raceasca ciocolata si se taie in patrate.

Pofta buna!

Citeste si: Reteta Cheesecake New York, "mama" tuturor cheesecake-urilor

Citeste si: Cele mai bune prăjituri de post. Tot 5 deserturi irezistibile

Citeste si: Pandispan pufos cu visine. Reteta ca la bunica