Rețetă Negresa de post cu gem- Ingrediente
Un pahar apa,
un pahar zahar,
jumate pahar ulei,
4 linguri de gem sau dulceata,
3 linguri cacao pudra,
2 pahara faina alba,
100 g nuci pisate,
stafide(dupa plac) si nuca de cocos pentru ornat
Citeste si: Clătite de post. Reteta pe care o vei adora mereu
Citeste si: Mancare de linte. Reteta de post sau cu carne. Atat de sanatoasa si gustoasa incat vei vrea sa o mai faci
Citeste si: Reteta chiftele de soia. Asa faci cele mai bune chiftele de post
Citeste si: Pandispan pufos cu visine. Reteta ca la bunica
Rețetă Negresa de post cu gem- Mod de preparare
Intr-un vas mare, suficient de adanc, amestecati apa, zaharul si uleiul.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Faina se amesteca cu praful de copt si cacao si se adauga peste amestecul de mai sus.
Amestecati bine cu un tel sau mixer sa nu fie cocoloase, apoi adaugati gemul si mai amestecati o data.
Urmeaza nucile pisate si stafidele. Acestea sunt optionale, iar negresa de post cu gem este delicioasa si fara ele.
Turnati aluatul intr-o tava de cuptor adanca asternuta cu hartie de copt- eu am folosit o tava rotunda de 28 cm diametru.
Daca vreti cantitate mai mare de prajitura dublati cantitatea de ingrediente.Puneti tava la cuptor pt 35-40 de min la o temperatura medie, eu am pus 200 de grade.
Negresa de post cu gem poate sa fie servita si cu ciocolata, in functie de preferinte. Se topeste ciocolata la bain-marine si se toarna peste negresa, in tava. Se lasa cat sa se raceasca ciocolata si se taie in patrate.
Pofta buna!
Citeste si: Reteta Cheesecake New York, "mama" tuturor cheesecake-urilor
Citeste si: Cele mai bune prăjituri de post. Tot 5 deserturi irezistibile
Citeste si: Pandispan pufos cu visine. Reteta ca la bunica