Supa de conopida. INGREDIENTE:
o conopida de aprox. 1 kg
o ceapa mica
2 morcovi
o radacina de patrunjel
o bucata de 200 g de telina
un cartof mic
frunze de patrunjel tocate
2-3 linguri de zeama de lamaie
un galbenus
100 ml de smantana
o lingurita de faina
sare,piper, nucsoara
Citeste si: Rețetă hummus. 9 retete de humus de pe intreg mapamondul
Citeste si: Vinete cu usturoi la cuptor. Reteta celui mai simplu si delicios fel de mancare
Citeste si: Chifteluțe de fasole. Reteta unui deliciu de post
Supa de conopida. MOD DE PREPARARE:
Am curatat si taiat zarzavatul marunt, iar conopida am desfacut-o in buchete, si pentru ca era foarte compacta si acestea le-am taiat in felii.
Am infierbantat 1 lingura de ulei intr-o oala si am calit zarzavaturile cu exceptia conopidei. Cand s-au inmuiat am adaugat cam 2 l de apa si dupa ce zeama asta de legume s-a infierbantat am adaugat conopida si am lasat totul la foc mic pana s-au fiert legumele, am pus 2-3 linguri de zeama da lamaie, sare, piper, un varf de cutit de nucsoara.
Daca nu aveti, nu-i nimica.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
In alt bol am amestecat smantana cu faina si cu galbenusul si cu aceast amestec am dres supa, prima data am pus cateva linguri de supa in amestecul de smantana, faina si galbenus, apoi am amestecat totul. Dupa aia sa nu mai fierbeti supa ca se taie oul! In fiecare farfurie am presarat un pic de patrunjel verde.
sursa: bucataras.ro
Citeste si: Rețetă mâncare de sfeclă rosie cu pui
Citeste si: Rețetă mâncare de conopidă. Delicioasa cu sau fara carne
Citeste si: Reteta tiramisu. Cea mai rapida prajitura delicioasa pe care o poti face de sarbatori