Negresa de post. Ingrediente:
280 g făină;
240 ml apă;
250-280 g zahăr;
100 g cacao pudră;
80-100 ml ulei;
1 linguriță de sare;
2 fiole esență de vanilie;
1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt;
OPȚIONAL: zahăr pudră pentru decorat.
Citeste si: Mancare de linte. Reteta de post sau cu carne. Atat de sanatoasa si gustoasa incat vei vrea sa o mai faci
Citeste si: Reteta chiftele de soia. Asa faci cele mai bune chiftele de post
Citeste si: Prajitura de post cu nuca si gem. Reteta rapida
Negresa de post. Mod De Preparare:
Pentru început, preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Într-un bol mare, adaugă făina și peste pune restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr.
Toarnă peste compoziția uscată apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid, dar omogen.
Toarnă aluatul de negresă în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcă ușor tava până când se așează perfect compoziția.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Pune negresa de post la cuptor și dă focul la mediu spre mic timp de 30 de minute.
Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească. Când negresa de post s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale.
sursa: unica.ro
Citeste si: Brioșe de post cu stafide. Gata in cateva minute, adorate de toata familia
Citeste si: Prajitura rasturnata cu caise sau tort cu caise, delicios si pufos
Citeste si: Cea mai bună supă cu găluște de post. Secretul pe care trebuie să-l știe orice gospodină