Dulceata de prune fara zahar. Ingrediente:
1.5 kg prune coapte, taiate in bucati si fara samburi
Optional scortisoara
Optional miez de nuca
Citeste si: Prajitura rasturnata cu caise sau tort cu caise, delicios si pufos
Citeste si: Prăjitură fără coacere cu mere și biscuiți, de post
Citeste si: Cea mai bună supă cu găluște de post. Secretul pe care trebuie să-l știe orice gospodină
Dulceata de prune fara zahar. Mod de preparare:
Spalati prunele, indepartati samburii si taiati-le in bucati nu foarte mici
Prunele se pun intr-un vas care se lasa la cuptor pentru 20-30 de minute pana ce prunele se inmoaie si incep sa fiarba in sucul propriu.
Vasul se muta apoi pe aragaz unde prunele sunt fierte la foc mic timp de doua ore, amestecand regulat cu o lingura de lemn.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Pe masura ce dulceata de prune se ingroasa amestecati mai vartos pentru a impiedica lipirea de fundul vasului.
Spre final adaugati sortisoara macinata pentru aroma sau miez de nuca tocat marunt pentru un gust mai bogat.
Dulceata de prune se pune, cat este fierbinte, in borcane sterilizate cu capace etans.
Din cantitatea mentionata veti obtine trei borcane de cate 200 g de dulceata de prune.
Citeste si: Brioșe de post cu stafide. Gata in cateva minute, adorate de toata familia
Citeste si: Gem de prune reteta. Secretul ca sa faci un deliciu irezistibil
Citeste si: Saramura pentru muraturi- secretul ca sa-ti iasa perfecta