Prajitura de post cu nuca si gem.
Timp preparare:
1 ora
Portii:
20 bucati/ dimensiune tava- 30x20 cm.
Prajitura de post cu nuca si gem. Ingrediente:
180 gr margarina (sau unt) pentru prajituri- 72% grasime,
330 gr faina,
120 gr zahar,
200 gr nuca taiata marunt sau zdrobita,
8 gr praf de copt,
50 ml apa minerala,
10 gr zahar vanilat,
20 ml zeama de lamaie,
250 gr gem de prune,
1 praf de sare.
Citeste si: Brioșe de post cu stafide. Gata in cateva minute, adorate de toata familia
Citeste si: Gem de prune reteta. Secretul ca sa faci un deliciu irezistibil
Citeste si: Cea mai bună supă cu găluște de post. Secretul pe care trebuie să-l știe orice gospodină
Prajitura de post cu nuca si gem. Cum se face:
Margarina (la temperatura camerei) se taie cubulete si se mixeaza cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat pentru 2 minute.
Adaugam praful de copt, zeama de lamaie, apa minerala si continuam mixarea inca 2 minute.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Adaugam faina+ 100 gr nuca si amestecam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Din aluatul obtinut oprim un sfert pentru decor.
Tapetam o tava( 30×20) cu hartie de copt, asezam restul de aluat si il intindem cu mana.
Adaugam gemul de prune pe toata suprafata aluatului intr-un strat uniform.
Presaram restul de nuca( 100 gr)
Restul de aluat se razuie pe toata suprafata prajiturii.
Prajitura se coace in cuptorul preincalzit la 180C pentru 35 minute.
Se lasa sa se racesca complet, indepartam marginile si se portioneaza in 20 bucati.
Sa aveti pofta!
sursa: desertdecasa
Citeste si: Reteta snitel de soia. Delicios: nici nu stii ca nu mananci carne
Citeste si: Dulceata de prune fara zahar. Reteta unui desert sanatos de care sa se bucure toata familia
Citeste si: Gem de gutui reteta bunicii. Deliciul pe care orice gospodina trebuie sa stie sa-l prepare