Saramura pentru muraturi. Secretul unei saramuri perfecte nu este doar alcalinitatea apei, impuritatea sării (sarea iodată nu poate fi folosită, doar cea grunjoasă, altfel murăturile se înmoaie), ci şi condimentele care se adaugă la borcanul cu bunătăţi.
Astfel, frunzele de vişin, mărarul şi hreanul sunt, la rândul lor conservanţi şi dau aroma potrivită murăturilor.
Raportul de sare la apă pentru orice saramură bună este de 1 lingură de sare grunjoasă, la 1 litru de apă.
Citeste si: Pepeni verzi murati pentru iarna, reteta bunicii! Iata care este secretul!
Citeste si: Iti plac castravetii murati? Uite ce ar trebui sa stii despre ei
Pentru 3 kilograme de castraveciori muraţi aveţi nevoie de următoarele ingrediente:
Saramura pentru muraturi REŢETĂ castraveti murati
3 kilograme castraveţi proaspeţi, fermi, fără zone bătute sau stricate, moi
Crenguţe de mărar uscat
Frunze de vişin
2 linguri boabe de muştar
1 lingură boabe de piper negru
4 rădăcini de hrean curăţate
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
8 căţei de usturoi (o căpăţână)
3 foi de dafin
Şi 3 linguri de sare grunjoasă
Citeste si: Rețetă gogoși de post. Pufoase, delicioase, gata cât ai bate din palme
Citeste si: Rețetă de chec 888- delicios, rapid și economic
Citeste si: Zacusca de vinete. Cea mai buna reteta ca sa pui in camara un deliciu fabulos
Saramura pentru muraturi- secretul
Un alt secret despre saramura pentru muraturi este să puneţi un cuţit sau coada de la o furculiţă de metal sub borcane când turnaţi saramura fierbinte, ca să nu se spargă. În plus, borcanele trebuie întoarse pe capac şi lăsate peste noapte aşa, acoperite cu prosoape ca să se sterilizeze la rece.
sursa: unica
Citeste si: Prajitura rasturnata cu caise sau tort cu caise, delicios si pufos
Citeste si: Prăjitură fără coacere cu mere și biscuiți, de post
Citeste si: Cea mai bună supă cu găluște de post. Secretul pe care trebuie să-l știe orice gospodină